Bäst på service

Bäst på service

Tävlingen Årets servitör lyfter matsalsyrket. Vad bör man kunna och vad är egentligen service? – Serveringsyrket är inte vad det var för 30 år sedan, säger Lars Larsson på Majola RestaurangKonsult. Förr handlade det om att kunna tranchera, flambera och montera en sås i matsalen. Så vad är yrket idag? För att vara med och [...]

MAJOLAS MILLENIUM

MAJOLAS MILLENIUM

Vi har fyllt tio år och firade med en fest för personalen på Grinda i Stockholms skärgård. Samtidigt genomfördes vår rafflande tävling Majola Summer Games! Nedan kan du läsa artikeln som publicerats i nummer 4 2014 av vårt kundmagasin Krog. – Om du skulle göra allt arbete som Majolas personal gjort de senaste tio åren [...]

Tid att lära

Tid att lära

Branschen behöver fler duktiga kockar och matsalsmänniskor. Men tiden för att lära upp nya talanger är knapp. Majola satsar på internutbildningar. På Majola RestaurangKonsults kontor går kaffebryggaren varm. Klockan har passerat åtta på morgonen och dagens första rusch är över. Telefonerna började surra strax före klockan sex, med samtal från köksmästare och restaurangchefer som önskade [...]

Majola flyttar!

Majola flyttar!

  Adressen lyder Hesselmans Torg 5, 131 54 Nacka, och ligger i Sickla. Telefonnummer och mejladresser är oförändrade. Telefon 08-600 35 00 info@majola order@majola.se  (För kundorder.) jobb@majola.se  (För jobbansökningar vi web.) Alla ska känna sig varmt välkomna till oss och vi hoppas kunna skapa en lika trevlig och dynamisk miljö för er som vi haft [...]

Inspirationskurs med Korvhantverk Stockholm

Inspirationskurs med Korvhantverk Stockholm

Vi sparkade igång det nya året med en inspirationskurs tillsammans med Jon Randow på Korvhantverk Stockholm. Vi både inspirerades och lät oss väl smaka! – Korv är så himla mycket mer än det ni hittar på de vanliga konsumenthyllorna, säger Jon Randow till kockgänget från Majola RestaurangKonsult som kommit till Korvhantverk Stockholms lokaler i Vällingby [...]

Med Majola som arbetsgivare

Med Majola som arbetsgivare

Varför väljer många att arbeta hos Majola RestaurangKonsult istället för att ta en vanlig anställning? Kolla vad några i Majola-familjen har att säga. Anledningarna är lika många som olika. Kolla in artikeln nedan ur tidningen Krog!  Stefan fäldt, kock Varför jobbar du för Majola? – Jag bor halva året i Colombia. När jag är hemma i [...]

Korvhantverk av Majolas Kockar!

Korvhantverk av Majolas Kockar!

Resultatet bedöms med stor förtjusning idag under lunchen. Givetvis med ackompanjerad surkål. Tack!

Rutinerade och uppdaterade receptionister

Rutinerade och uppdaterade receptionister

Vi utbildar vår personal för hotell- och konferensreceptionen tillsammans med Micros/Fidelio – tillverkare av Opera, ett av världens främsta bokningssystem. Kolla in artikeln nedan ur tidningen Stockholm Krog!  Till det yttre kan hotellreceptionistens yrke se detsamma ut som förr i tiden även om tavlan med nycklar och liggare på disken sedan länge är förbi. Det [...]

Rekrytering med personlig profil

Rekrytering med personlig profil

Att rekrytera rätt person till en tjänst är ett kritiskt beslut med stora ekonomiska konsekvenser. Trots intervjuer, CV och referenskoll väljer ändå många med ”magkänslan”. Majola RestaurangKonsult upprättar en personlig profil för att matcha rätt.  När det var dags för Bomans i Trosa att rekrytera en ny köksmästare gav traditionell annonsering svagt gensvar. Platschef Jonas [...]

Hösten är här!

Hösten är här!

”Hösten är en andra vår, där varje löv är en blomma”. Albert Camus (1913-1960)   Majola RestaurangKonsult vill önska sina medarbetare och kunder en fantastisk inspiration inför julbord och årsbokslut! Varför inte i skogen..?      

Diskrumsentreprenad

Diskrumsentreprenad

”Lösning” och ”fokus på rätt plats”, kan sammanfatta vad diskrumsentreprenad handlar om. Majola RestaurangKonsult sköter diskrummet på restaurang Zenit i Kista och de märker av en ökad efterfrågan. Rullbandet för brickinlämningen till diskavdelningen på restaurang Zenit i Kista har stannat och dagens lunch är över. Dörrarna till granuldiskmaskinen är öppna och tunneldiskmaskinen som tar upp [...]

Validerad service i matsalen

Validerad service i matsalen

Kunskaperna i matsalen ska kunna valideras. Majola RestaurangKonsult stödjer Utbildningsrådets valideringsprojekt som syftar till att sätta kunskap som finns i händerna på pappret. Uppdukningen av restaurangprogrammets matsal på Sågbäcksgymnasiet är i full fart. Fast idag är det inte skolans egna elever som ansvarar för lunchserveringen utan fem valideringskandidater. Det är Utbildningsrådet för Hotell och Restaurang (UHR) som tillsammans med branschen arbetar med [...]

Matsalsservice 2012

Matsalsservice 2012

Vad är viktigast att kunna i matsalen idag? Det klassiska hantverket – med flambering, tranchering och dekantering finns knappt längre. Istället ställs andra krav på kompetensen i matsalen – där personligheten har en stor betydelse. Vi har pratat med Johan Karlsson, Restaurangchef  på Högberga Gård, Jerry Carlde, Hovmästare på Operaterassen och Katrina Ström, Platschef på Näringslivets [...]

Hole in one för Majola på Stockholm Krogs Golf!

Majola vill tacka alla kunder för en trevlig dag ute på Fågelbro Golf.   Att det blåser hårda vindar är vi ju alla vana vid och även om tältet hamnade i skogen så fick vi glädjas åt stundtals fint och spänstigt bollspel från Hål nummer 5. Grillad Skaldjursmerguez med surkål och tryffelmayonnaise var en hit och [...]

Majola på Vinordic

Majola på Vinordic

Välkommen att besöka oss på Vinordic! Vi finns i monter B06:30. Hör av dig till oss om du vill komma förbi men saknar entrébiljett så ordnar vi det!

Majolakonsult öppnar Bistro!

Majolakonsult öppnar Bistro!

En av våra trogna konsulter lämnar oss för att testa vingarna ute i Krog- Stockholm. Det är givetvis tråkigt för oss att bli av med så mycket kompetens i en och samma person men Majola vill av hela vårt hjärta lyckönska Kostas Papadopoulos med personal med sitt Bistro Bon! Under ett lyckat genrep måndagen den 27 februari [...]

Inspiration i Slaktis

Inspiration i Slaktis

Inspiration, produkter, koll, genvägar, nya idéer och smakupplevelser. Det sammanfattar intrycken när Majola arrangerade en inspirationsdag för sina köksmästare. Efter en snabb frukost på Majola RestaurangKonsults kontor började dagen med besök hos de främsta leverantörerna.   Plats: Ekofisk Mottagning: Maria Åhman och Pelle Lindquist Efter att skoskydd, mössor och rockar delats ut visade Maria lokalerna [...]

Mot målet med mentorskap

Mot målet med mentorskap

För att nå målen måste man skapa de rätta förutsättningarna. Krägga Herrgård satsar på sin personal med en mentor från Majola RestaurangKonsult. Det är en vacker sommardag på c/o Krägga Herrgård några mil utanför Stockholm. Den klassiska herrgården har genomgått en omfattande fasadrenovering och hantverkare putsar på de sista detaljerna. Sedan Mikael Lott tog över driften av Krägga för cirka ett [...]

Stiligt slott svänger smidigt

Stiligt slott svänger smidigt

Beläggningen på många konferensanläggningar är som en berg- och dalbana. Kvalitetskravet är dock konstant. Hesselby slott klarar omställningarna smidigt med personal från Majola RestaurangKonsult. Såg du när några av Sveriges främsta artister gick loss med slägga och rev några av de gamla hotellrummen på Hesselby Slott? Det var ett tv-program för något år sedan med [...]