Holy Diver!

by

På Majola frågade vi oss hur vi kunde bidra med att höja diskarens status i köket? Hur kunde vi bidra till ökad medvetenhet i vad deras roll egentligen innebär mer än att rengöra våra kastruller? Vi gav dem helt enkelt en liten lektion i Restaurangkunskap. Kanske kunde vi få våra diskare att se sitt arbetes betydelse i helheten av en upplevelse som ständigt bedöms.

Edert värde för Nästes värde typ…

För visst är det så att diskaren många gånger i det tysta spelar en avgörande roll under föreställningen på en krog? Förutom den mest fundamentala uppgiften som att leverera skinande porslin till gästerna så kan disken nog ofta refereras till krogens lilla akutmottagning. Det är ett många gånger slitsamt och högst otacksamt arbete där belöning och uppmuntran ofta är obefintlig. Det krävs en inre styrka och ett högt huvud för att hantera kockar och servis i påfrestande och adrenalinstinna situationer som en service innebär. Det krävs en organiserad urkraft som kan få dessa situationer att andas trygghet istället för att locka fram ytterligare press. En väloljad föreställning för gästen börjar inte sällan med en stark defensiv.

Ta er tid att förklara för era diskare vad er verksamhet handlar om. Utbilda dem i hur en restaurang fungerar och vad varje spelare betyder för den kollektiva prestationen. Tala om för dem hur du brinner för det du gör och förmedla passionen. Hur ska de någonsin bli den urkraft och det täta försvar vi vill om de inte förstår spelet? Bilden av ett stereotypt och slitigt yrke behöver tillföras av alla de vackra egenskaperna som betyder en livsstil för många av oss. En spelare som får höra att han är reserv i hela sitt liv kommer aldrig att lyfta ditt lag.

Upplys och upplyft diskaren! Inom kort tänker han som dina kockar eller i bästa fall har han blivit en av dem. Utbildad i din skola. Snidad av din kunskap.

/Daniel