Med Majola som arbetsgivare

by
Med Majola som arbetsgivare

Varför väljer många att arbeta hos Majola RestaurangKonsult istället för att ta en vanlig anställning? Kolla vad några i Majola-familjen har att säga. Anledningarna är lika
många som olika. Kolla in artikeln nedan ur tidningen Krog! 


Stefan fäldt, kock


Varför jobbar du för Majola?
– Jag bor halva året i Colombia. När jag är hemma i Sverige så kan jag jobba många timmar. Majola är bästa alternativet för mig.

Hur länge har du arbetet för Majola?
– Sedan 2007, då jag kom hem från Colombia.

Vad har du haft för olika uppdrag?
– Jag har jobbat på många lunchkrogar och konferensanläggningar, främst på beställningar. På vissa ställen jobbar man långvakt. Men jag har även haft några enstaka uppdrag som souschef. Där jag jobbar nu har jag varit till och från under sex år.

Vad är det bästa med att jobba för Majola?
– Det är friheten att få välja själv. Majola tvingar aldrig någon att jobba och dom lyssnar. Vi har en väldigt bra dialog. Man ska arbeta på ställen där man trivs.

Vad händer härnäst?
– Nu är det julborden som hägrar, sedan åker jag till Colombia och kommer tillbaka i maj.



victoria pardo, kock


Varför jobbar du för Majola?
– Jag tycker att det är spännande att hoppa runt och träffa människor. Man får göra lite olika saker, inte bara varmkök utan även kallskänk och bakning.

Hur länge har du arbetet för Majola?
– I tre år. Jag sökte jobb direkt efter gymnasiet och det var ganska svårt. Men så fick jag komma på intervju till Majola och sedan gick det väldigt snabbt.

Vad har du haft för olika uppdrag?
– Jag var på en central konferensanläggning i nästan ett år. Och lika länge på ett nyöppnat större hotell. Annars har jag jobbat på andra hotell, banketter, några à la carte-restauranger och konferensgårdar.

Vad är det bästa med att jobba för Majola?
– Du får träffa så många olika människor med olika erfarenheter och kunskap. Du slutar aldrig att lära. Det är spännande att komma till ett nytt ställe och lära känna människor. Sedan träffar man dom igen efter ett par månader.

Vad händer härnäst?
-Jag har blivit rekryterad till en restaurang som jag jobbat på för Majola. Det är ett jättehärligt gäng där. Dom är kunniga, vet vad dom vill och hur dom vill ha det. Det är en bra arbetsmiljö.



Christer Sjölund, kock, kallskänk och bagare


Varför jobbar du för Majola?
– Jag jobbar på Majola för att det passar mitt liv. Det är flexibelt, jag kan jobba mycket i perioder och mindre när jag känner för det. Under de senaste fyra åren har jag pluggat och kunnat anpassa jobbet efter det.

Hur länge har du arbetet för Majola?
– Det är nog en tio, elva år. Det har passat mig bra. Med vuxna barn har jag kunnat jobba mycket i december och sedan rest under januari och februari. Det är en frihetskänsla.

Vad har du haft för olika uppdrag?
– Alla tänkbara. Jag jobbar varmkök, kallkök och bageri. Under de senaste åren har jag säkert varit på över 100 olika restauranger.

Vad är det bästa med att jobba för Majola?
– Friheten. Och det är väldigt inspirerande yrkesmässigt. Från bröllop för 200 personer till måndagslunch. Det är omväxlande.

Vad händer härnäst?
– Nu arbetar jag som bagerilärare på en skola i Kista. Det är ett långtidsvikariat som började i maj och kontraktet sträcker sig till 20:e december. Så får vi se vad som händer sedan.


Varför väljer många Majola?

Jonas Sundin, Majola Restaurangkonsult


– Tänk dig de vanligaste frågorna du ställer dig innan du börjar en anställning som kock, säger Jonas. Vad är det för restaurang, mat, kök och medarbetare? Hur ser schemat ut?

– Vi kan oftast inte svara på någon av de frågorna. Däremot är vi väldigt lyhörda för vad du vill. Du får en frihet att välja och blir inte slav under ett schema, fortsätter Jonas och berättar att Majola alltid frågar sina uppdragstagare hur de trivdes på restaurangen där de arbetade senast.

– Är du nöjd och trivs, då gör du ett bra jobb, säger han.
Några som jobbar för Majola har hand om sina barn varannan vecka, eller har valt att satsa på musik eller idrott.

– De måste sätta sitt schema själva. Vi håller dem med jobb på tider när det passar dem.