Vinkurs på Majola

by
Vinkurs på Majola

Den 28 februari var det dags igen, för vinutbildning på Majola. Det är ett återkommande evenemang som Majola erbjudit sina anställda i mer än 10 år. Intresset för vinutbildningen har alltid varit stort, framför allt bland matsalspersonal. Många som arbetar i matsalen väljer att bredda sin kompetens genom att lära sig mer om just vin.

- Det viktiga för mig är att fånga deltagarna på den nivå de befinner sig för att kunna ta dem till nästa, säger Lars Larsson, kursledare och grundare av Majola.

Under en heldag fick årets deltagare lära sig om druvor och vinproduktion, om servering och dekantering och om konsten att prova vin.

De fick prova många olika sorters vin, från olika regioner, tillsammans med exempelvis citron och banan. Det var gott om skratt och förvånade miner när deltagarna upptäckte vilka kombinationer som var “fel”.

Utbildningen hölls i avslappnad miljö på Majolas kontor i Sickla och avslutades med semlor Fettisdagen till ära.

 

Så här tyckte några av deltagarna:

- Jag har fått vinutbildning i Italien förut men lärde mig ännu mer idag, kommenterade Adriano Said efter kursdagen.

- Det var intressant att få lära sig hur man kombinerar mat och dryck, hur de olika grundsmakerna påverkar varandra. Lars förklarade bra och anpassade sig beroende på vilken nivå man låg på, menade Irita Simansone.

- Det var väldigt bra att vi fick testa olika typer av mat (bl.a. banan och citron) i kombination med vinerna för att kunna jämföra smakerna och hur de reagerar med vinernas sötma och syra, tyckte Martin Schönberg.

- Det var en jättebra dag! Lars var väldigt tålmodig när han fick samma frågor om och om igen, men förklarade på olika sätt så att alla förstod, sade Cecilia Blomberg.