Hantverket Mat & Bar vinner Årets Arbetsplats på Restauranggalan 2017!

Måndagen den 16 oktober gick årets Restauranggala av stapeln på Cirkus i Stockholm.  I år fanns ett helt nytt pris med – Årets Arbetsplats – framtaget av Majola RestaurangKonsult.

Vinnaren till utmärkelsen togs fram genom en oberoende studie kring arbetstrivseln i restaurangbranschen, som genomfördes av Majola tillsammans med Wildfire och Quicksearch. Sammanlagt deltog över 250 restauranger från norr till söder, med allt från 5–150 anställda. De tre arbetsplatser som utmärkte sig och rankades högst inom arbetsvillkor, ledarskap och företagskultur fick vara med och tävla om det nya och prestigefyllda priset.

De tre finalisterna utgjordes av Hantverket Mat & Bar i Stockholm, Mat- och dryckesavdelningen Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och Sigtuna Hotell & Konferens i Sigtuna. Samtliga tre ställen var framstående i kriterierna för att utses till Årets Arbetsplats och det blev Hantverket Mat & Bar som tog hem vinsten!

Motivationen till valet av vinnare lyder:

”Vinnaren i Årets Arbetsplats är en förebild i branschen, där ledarskapet genomsyras av genuint intresse och engagemang för den enskilde medarbetaren och för verksamheten som helhet. Visionen om ett medvetet, aktivt och synligt ledarskap omsätts i praktiken genom att ledarna förmedlar trygghet, skapar förutsättningar för gruppens dynamik och är lyhörda för medarbetarnas utveckling och personligheter. Här bryr man sig om och respekterar varandra. Samspelet mellan kök och matsal är synligt. Arbetsuppgifterna bearbetas metodiskt och strukturerat genom samtal och samarbete. Kompetens används som ett verktyg för att lösa utmaningar och frågeställningar. Här finns inspiration, erfarenhet och stor lärdom att hämta.”

 

Ta del av Hantverket Mat & Bars pressrelease efter vinsten: Restaurang Hantverket är Årets Arbetsplats 2017

Samtliga vinnare finns att läsa om på Restauranggalans hemsida HÄR

Vi på Majola känner oss både glada och stolta över det positiva gensvar som arbetet med denna studie och utmärkelse har fått. Vi ser redan fram emot att ta emot nomineringarna till Årets Arbetsplats inför nästa års Restauranggala!

 

Läs rapporten från studien kring arbetstrivseln i restaurangbranschen genom att klicka här.