Majola Winter Camp 2019

Majola sparkade igång 2019 med en teambuildingresa till Trysil. Fullt med aktiviteter, träning och skidåkning stod på programmet.

När du arbetar för Majola RestaurangKonsult är det inte ovanligt att din telefon plingar till och du får en förfrågan om du har möjlighet att ta ett arbetspass. Fast med jämna mellanrum plingar telefonen till med andra budskap: Erbjudande om en internutbildning, ett Lucia-firande på kontoret eller som senast: Vill du följa med på Majola Winter Camp i Trysil den 3:e till 6:e januari 2019?

Majolas Winter Camp är en tradition sedan 2006 och årets resa var den tredje till Trysil. Totalt 79 personer samlades vid Majolas kontor tidigt på morgonen för avfärd. Frukosten serverades på bussen, lunchen på restaurang i Dalarna och till kvällen var man framme i Trysil där deltagarna direkt fick checka ut hyrskidor för morgondagens aktiviteter. De hade innan avresan fått välja mellan slalom, långfärdsåkning eller träning med Majolas egna PT, Peter Lööf. Flera av deltagarna hade tränat med Peter tidigare, då han varje vecka leder ett träningspass för Majolas personal, men under den här resan fick flera som inte provat på en chans att testa hur det är att träna med en personlig tränare.

– Det är extremt viktigt i vår bransch att du tar hand om kroppen och du märker snabbt hur det är med konditionen och styrkan, säger Peter och betonar sambandet mellan träning, kost och hälsa.

– Även sömnen är viktig att tänka på i vår bransch, fortsätter  Peter och berättar att han även lägger upp individuella tränings- och kostprogram för den som vill.

En av de mest uppskattade aktiviteterna under helgen var en traditionell 4-kamp. I klassisk lagbyggaranda delades deltagarna in i åtta grupper och tävlade mot varandra i problemlösningsgrenar: förflytta en boll som inte får hamna på marken i hängrännor, ta en ring på ett rep från start till mål där hela laget måste följa med ringens väg genom en knut, stafettåkning på pulka i pist och att gemensamt marschera med fötterna fastsatta i långa plankor.

 

Lena Karlsson, som arbetar på Majola sedan 2012, var klar över vad hon tyckte var bäst med resan:

– Gemenskapen, det är inte så ofta man får träffa alla, säger hon och tillägger att hon gillade tävlingarna och känslan av teamwork.

 

 

 

 

Alex Tranefalk började på Majola under hösten 2018 och har redan hunnit arbeta på ett drygt 20-tal olika restauranger.

– Det som var bäst med resan var gemenskapen, att företaget omfamnar oss alla, en känsla av familj. Och vi hade sjukt roligt säger han och lägger till att även skidåkingen var fantastisk.

 

 

 

Lars Larsson, som driver Majola tillsammans med Jonas Sundin, förklarar varför man satsar så mycket på sina medarbetare.

– I grund och botten handlar det om att lära känna varandra, vi på kontoret lär känna våra kollegor i bemanningen och vice versa. Det stärker samhörigheten och teamkänslan.

 

 

 

Isabella Sulejmanovic, teamledare matsal på Majola, var med i projektgruppen som arrangerade resan.

– Det här var en av de bästa resorna vi gjort. Målet med årets resa var att skapa gemenskap, glädje och omhändertagande, det vi kallar för Majola-andan, framför allt för dom som inte varit med på dom här resorna tidigare.