Vinkurs på Majola

Vinkurs på Majola

Den 28 februari var det dags igen, för vinutbildning på Majola. Det är ett återkommande evenemang som Majola erbjudit sina anställda i mer än 10 år.

Intresset för vinutbildningen har alltid varit stort, framför allt bland matsalspersonal. Många som arbetar i matsalen väljer att bredda sin kompetens genom att lära sig mer om just vin.

– Det viktiga för mig är att fånga deltagarna på den nivå de befinner sig för att kunna ta dem till nästa, säger Lars Larsson, kursledare och grundare av Majola.

Under en heldag fick årets deltagare lära sig om druvor och vinproduktion, om servering och dekantering och om konsten att prova vin.

De fick prova många olika sorters vin, från olika regioner, tillsammans med exempelvis citron och banan. Det var gott om skratt och förvånade miner när deltagarna upptäckte vilka kombinationer som var “fel”.

Utbildningen hölls i avslappnad miljö på Majolas kontor i Sickla och avslutades med semlor Fettisdagen till ära.

Så här tyckte några av deltagarna: